Perkasa believes Cina tak ada telur

By Sharifuddin A. Latiff

Commentators in the Perkasa blog are the movement’s grassroots.

Their comments reflect the sentiments of the party and its ideology.

They also reveal the racism of Perkasa supporters, for instance, in lumping together Jews, Chinese, Indians and kafir as a collective.

Namewee lancar album, 50 orang diketuai Perkasa bakar poster (Sept 29 in the Perkasa website)

[All comments excerpted are sampled from the Perkasa discussion thread of the posting linked above, and translated by us.]

Besides wanting to “memartabatkan bangsa Melayu” (the Perkasa raison d’etre), one commentator stated his hope to drive the “kaum pendatang” out of the country.

This Perkasa supporter sees ridding Malaysia of pendatang as “a continuation of the struggle of his datuk nenek before him”.

The Malay ultras view the Chinese as a “cowardly race” (bangsa pengecut) who are always “running away/wandering from place to place when their ‘food colony’ is attacked”.

Yet another commentator ‘Awang’ hints at an insidious agenda, saying “Now is the time for us to surreptitiously instill and ignite the nationalistic spirit amongst the civil servants, army, police and our uniformed personnel (who are all Malay/Muslim).”

The declaration by Awang is entirely alarming!! and sent a chill down our spine to read it.

He further gives a descriptive example of Chinese cowardice, i.e. during WWII when the smaller Japan (negara sekangkang kera) easily conquered the huge China (yang sebesar bapak gajah itu).

The same commentator says that the Chinese “memang takda telur” and are “the type to avoid confrontation”.

Another racial stereotype goes: “For them [the Chinese] money is god and this is why “dah mati pun bakar-bakar duit lagi”.

Incitement like how “Chinese power” steps on the head of the Malays (memijak kepala kita) is regularly invoked. Needless to say, May 13 is dragged in as a reminder.

These sort of comments are extremist. It’s much rarer to find ‘moderate’ comments in the Perkasa website than to come across a whole slew of comments in the belligerent tone as cited above.

Aggressors vs appeasers

While the comments are dangerous, the aggression that Perkasa is showing is even more so.

Don’t forget that they had planned a Gertak rally on May 13, although it was subsequently aborted.

What is most dangerous of all is that the groups being threatened by Perkasa are clearly indicating that they’re scared of trouble, and will avoid confrontation at all cost — an attitude correctly deduced by the Perkasa commentators, and adduced by the movement’s strategists.

“In order to prevent any untoward incidents and to protect the college’s safety and security, Namewee’s event, which was supposed to be held at 7.30pm tonight, is cancelled,” New Era College had earlier said in its press statement, only proving Perkasa’s intimidation had succeeded in its aim.

Namewee’s gig was indeed cancelled. What will be called off next when Perkasa ‘gertak’ again? And after that? Will all social activities that are not to Perkasa’s liking be meekly self-censored?

New Era College is mistaken to think it can buy its ‘safety and security’ by appeasing bullies, and its decision is a disservice to the Chinese community and harmful to all Malaysians with spine.

History has clearly shown how abject appeasement infallibly facilitated the rise of tyranny. And who else does Perkasa remind us of except the Nazi brownshirts?

Comments
26 Responses to “Perkasa believes Cina tak ada telur”
  1. Micke Chong says:

    It is not the chinese got no telur maybe you should go back to your parents (if any) seek pardon. All human are born with 2 telurs thats include you. Just because someone is backing you can jump like a frog and spit out venom like a snake. There are chinese in every corner of the world just because they venture for success and also the future of their generations, compare to you just waiting for handouts. Try going to any foreign (if you dare) and compare with the local. I bet every cent that you will missed your handouts and belachan. Your english is rotten so how to communicate with local. For your informations Bahasa Malaysia is not spoken and written except in Indonesia and southern Thailand. So see if you can survive in a foreign country.
    Good Luck

    • anglo says:

      most chinese in malaysia speaks noddles english like maggots
      dah dok kat sini puluhan tahun kacap melayu pon tak geti
      konon nak cakap inggeris
      yang well off kaya kaya tu bukan nak cakap bahasa tempatan tapi guna bahasa lain
      kutuk orang pulak sebab tak pandai cakap bahasa penjajah
      memang bangsa kurang ajar

  2. Islah says:

    Salam.

    Selaku saudara Islam, saya cukup malu dengan kita memaki orang walaupun orang bukan Islam dan tidak memahami tujuan kita di muka bumi yang sementara ini. Kita seharusnya bersatu untuk membetulkan cara hidup kita sebagai Muslim untuk mendapat keredaan Allah sebagai khalifah di muka bumi ini. Cara perjuangan dengan melihat manusia dari segi kaum, agama dan harta bukan apa yang diajar oleh Rasulullah S.A.W. dan merupakan satu perjuangan yang simpang. Lihatlah kemanusian dan cuba kita berusaha kearah perpaduan manusia dan berdakwah kepada manusia supaya kembali ke jalan yang benar dan bukan untuk memecah belah manusia. Kita kena melihat kelemahan kita di cermin dan perbetulkan yang mana yang salam dan memang kelemahan kita dan berdengki dengan kejayaan manusia lain. Dengan bermuhasabah diri dan memajukan diri dengan syariat yang ditekan oleh Allah adalah cara yang sepatutnya. Sekian, semoga fikir tentang perpaduan manusia dan bukan untuk golongan-golongan tertentu sahaja.

    • anglo says:

      kita kena sedar yang kita ni lemah
      lemah dan kekurangan sangat sejak merdeka
      kita dah 600 tahun dijajah berapa jenarasi tu!
      sejak merdeka bangsa asing dah kaya raya
      penjajah pergi dah serah harta yang tak boleh mereka bawa keluar kepada siapa?
      bangsa asing yang beli
      bangsa asing nilah yang jadi ganti
      dengan kekayaan mereka boleh beli semua
      bukan tanah sahaja… pemerintah pon mereka boleh putar belitkan
      macam virus..ubat sana sini kena.. ingat dah terubat tapi virus jadi kenser
      makan dalam…tiba masa nya dah tak boleh buat apa
      macam singapura.. pulau pinang tu pon sama
      sapa yang duk muhasabah dan majukan diri sendiri baguslah tu. bila mati nanti kau mungkin selamat
      tapi kau ingat.
      yang ditinggalkan..
      anak anak cucu kita dipijak dihalau dinegara sendiri oleh bangsa asing pembawa penyakit
      kalo nasib baik sama macam dulu… makan ikan keli tangkap belakang rumah dari parit kotor
      makan ubi kayu yang tumbuh liyar, kalo nak makan nasi…beras padi pon kena tanam sendiri
      kalau betul betul berlaku … bangsa asing ni lagi lebih kejam dihalau nya semua
      merempat lah dalam laut…mampus
      tak sedar kah bangsa seislam semua apa yang sedang berlaku!

  3. Insaflah says:

    Panglima panglima gagah berani yang telah menulis menunjuk keberanian sekalian TOLONG jangan libatkan bangsa melayu dengan semua kebencian kamu terhadap sesiapa kaum,memalukan bangsa dan agama.Kaum minoriti (india,cina dll) di negara kita hanya 38% dan majoriti 62% adalah melayu-kalau kamu di minoriti apa perasaan kamu diusik,dimarah,dibuli,diejek selalunya oleh majoriti?Macam samseng sje…

    • anglo says:

      Tak malukah kamu?
      majoriti melayu! betul ke 62! kalau kat pulau pinang berepa % melayu? kalau kat melaka berapa?
      pi check betul betul!
      kata kan lah 60% tapi ekonomi melayu berapa %?
      ekonomi malaysia dibolot bangsa cina lebih 90%
      Tak malukah kamu?
      mari belajar matematik budak sekolah darjah lima
      semua penduduk ada 1000 orang. melayu 60%. kekayaan negara ada RM1000
      ekonomi melayu 10%
      berapa seorang melayu dapat… gunakan sen.. haha
      berapa bangsa asing dapat.. gunakan ringgit
      Tak malukah kamu?
      Dengan ekonomi semua boleh dibeli, bukan tanah aja, pemerintah pun boleh diputar belitkan
      sapa tak nak kaya dan senang. la tu ramai penderma haram,, hulur duit cash atas bawah kiri kanan
      sapa penghulur sial tu.?
      rasuah berlaku mana mana pun…
      kalau buat kajian, rasuah ni bergantung pada:
      jenis bangsa, ekonomi diaorang dan kedudukan kerakyatan penjolok. sapa tu! ?
      Tak malukah kamu?
      mana mana pergi di pekan, di bandar, semua kedai bangsa asing
      masuk kampung, masuk pendalaman, dah banyak kilang… tapi kilang sapa?
      Tak malukah kamu?
      pi bukak mana mana forum di internet
      baca komen bangsa asing
      berapa bangsat nya dia orang
      tak geti cakap bahasa melayu..guna bahasa asing
      Tak malukah kamu?
      orang melayu dah kena pijak, kena maki, macam macam
      kau dok sembahyang aja.
      besok anak anak cucu kita kena halau dari tanah sendiri
      naik rakit atas laut mampus kena makan ampai ampai
      Tak malukah kamu?
      di halayak ramai, ada sejenis bangsa yang cakap macam ayam bertelur
      tak hiraukan sapa disebelah, kurang ajar betul
      pi mana ada amoi pakai hot pans sampai kat kelengkang
      muka dah hodoh, eh geli nya
      kalo boleh nono.. pon nak tunjuk
      Tak malukah kamu?

  4. Helen Ang says:

    Shar, Nazis do not negotiate.

  5. Billy says:

    Era New College has capitulated to mob rule. Very sad, indeed!

  6. from borneo says:

    These brainless idiots are probably too dense to realise what people in Borneo think of such ideology.

    Sabah and Sarawak makes up 60 percent of Malaysian territory. These are also not tanah melayu and definitely not colonies even though Perkasa may like to think so.

    Are they suggesting that the territories on different sides of the South China Sea should go their own way?

    Such people fomenting possible break-up of the country are the real traitors.

    • Lynn says:

      Precisely my sentiments! These Ketuanan Melayu ultras think the whole of Malaysia is their Tanah Melayu! And they are so ‘brave’ due to the backing by Mahathir Mohamed who has an Indian father! And our dear PM for all Malaysians (is he?) is not doing anything about it! Thank goodness these Perkosa ultras are in the minority amongst our Malay Malaysian brothers!

  7. SETIA says:

    The Chinese ran away from towns to jungle to fight against Japanese- my uncles have medals for their bravery.Yet history do not credit them. The True Bumis are Orang Asli ….semua lain ada lah pendatang dari Indonesia,China dan India.
    The policy of Racist Mahathir have divided the good people of the Nation -all Govt & GLCs Civil posts top to bottom are filled by one race. Tun Hanif ex IGP urge Govt to allow more non-malays into civil service is timely and noble as racial harmony can be promoted for the good of the Country.
    Do not ourselves be hijacked by elements out to sabotage 1M’sia .Hopefully one day all will be treated equally and not base on religion or race as it is at present.
    Say NO to Mamak Mahathir’s & Taib Mahmud type of corruption & Mahathir racist-nazi like policy !
    Hidup Malaysia -Unity of all M’sians is paramount for our country sucess on the world stage.

  8. gua says:

    Awang ni adalah betul betul macam lembu, gagah macam lembu dan otak pun macam lembu. Kerana itu, tidak pandai berfikir dan senang diperalatkan olih orang yang ada otak lebih sedikit saperti Brehing Eli untuk tarek kereta lembunya.

  9. george says:

    Ignoramus!!!The government should take actions against these ignoramus people before they destroy Malaysia.Why don’t they convey their rhetorics to the Chinese Government! Ada telur?

  10. wahaha says:

    I see pengecut Cina, I will encourage them to migrste and contribute to other contries talent bank and national coffers!

    bloody ungrateful ignorant wira utan!

  11. agadam magadam says:

    Generally, it is a known fact that the Chinese controls the economy and wealth of Malaysia until today.. Simply b’cos they worked hard, built their empires with their own sweat and blood..
    Then came the Govt’s policies of giving the Bumis a share of the pie… ‘Giving’ literally … meaning – to feed the bumis, without they having to work….. Now when the Chinese and other non-Malays (pendatang) migrate or channel their hard earned money to other countries, it is the Bumis who are going to suffer….- NO MORE HANDOUTS… so what happens- back to the padi fields, Mat….and megoreh getah…
    So these morons don’t even know what they’re talking about…..
    Their masters use them as stooges to disrupt….and they willingly and unknowingly screw themselves up…
    It’s about time, you Bumis balik kampong for good and tanam padi.. no more rasuah to survive on….

    … In todays’ modern and developed world, we, the non-Malays can easily get rid of you Bumis, from Malaysia, our country, that we built and developed with our forefathers’ blood, sweat and tears,… all with China’s and India’s backing…don’t you think so Bumi…?? You are the real pendatangs… admit it and make good your wrongs..Let us all live in Peace…MALAYSIA BELONGS TO ALL OF US…who toiled for this Nation, but not the “Rasuah receivers…what did you contribute to the building of this Nation..?? What…???

  12. jc says:

    Why are you fellows still want to live like katak?
    Only people who succeed do not need to make noise.
    Look at the inner circle of your own kind. Make money and keep quiet. Only fool like you carrying the flag and been laugh like a joker. Don’t believe just ask sensible people on their opinion.

    • AWANG IS TALKING THROUGH HIS OTHER END. SIAPA YANG TAK ADA TELUR? 50 ORANG PENJAHAT DARI PERKOSA YANG MENCABAR SEORANG RAPPER TAK BERTELOR ATAU RAPPER TUNGGAL ITU? WAITING FOR YOUR REPLY AWANG.

  13. veryupset says:

    m very sadden by these racist comments. is this how n what Islam teaches n preaches…? i dunno so please explain about their hatered on other races that’s spweing n spewing non stop….!

    n they have telur lembu..??

  14. Sabahan says:

    Thanks God that we in Sabah never related to this extra/ultra extrmist PERKASA malay. they think that they are supreme. get lost your so called “ketuanan melayu”. 1MALAYSIA, 1NATION, 1PEOPLE.

  15. Oneofthesedays says:

    Oi bahluls kalau takdak telur, kat supermarket banyak telur.

    Perkasa is the symptom gang. mahatir is the disease.

    PM Najib may as well take action against the old racist or risk becoming Tun Sleepy the sequel.

    All the PM’s got to do is “un-leash” Dato’ Seri Nazri. Game over.

  16. Mat says:

    If not for the Chinese, this country is gone case. Even Mahathir said the Chinese pay 90% of the income tax of the country. Imagine if the Chinese all left. Can Malaysia survive with only the remaining 10% of the income tax?

    • malaysian says:

      Mat ! I agree with u!!!

    • anglo says:

      hah, tak payah imagine
      all chinese merambus aje dari malaysia..
      the business will be taken over by others..
      lagi prosperous, sebab population dah tak ramai
      less problem less penipu bisness dan putar belit bisnes dan korup giver
      less money going out of the country
      pasti sekali, negara lebih baik

  17. Maz says:

    Kalau orang Cina ‘tak ada telur’ why do the Malays need them
    to run their businesses for them ? Seems to me if Malays need
    Chinese “Ali Baba” front companies to do the actual work,
    it’s the ones (the so-called ‘Bumiputera tulen’) hiding behind the CEOs
    that are the real eunuchs and not the other way around.
    The larger the songkok the thinner the ‘kulit durian’…

    • anglo says:

      cina kontrol bisness barang
      nak beli besi 10 ton, cina kata tunggu supply datang..wa yo tahun lepan adak la
      mau beli mesin, semua mahal2, mulah susah abisloh
      macam macam tipu belit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: